Студенти географічного факультету – переможці проєкту «Молофактури»

11 вересня 2024 року у приміщенні BARVY EVENT HALL, LEOLAND відбувся захист молодіжних проєктів «Молофактури». Серед переможців проєкту – команда студентів кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій Львівського національного університету імені Івана Франка, яка представила стартап «Франкові ласощі».

Проєкт «Молофактури» спрямований на популяризацію та підтримку підприємництва серед молоді в Україні, відкриття виробництва при навчальних закладах, спонукання молоді до самореалізації. Стартап втілюється за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується в рамках IREX. До проєкту також долучений МолоДвіжЦентр в межах реалізації титулу «Львів – молодіжна столиця Європи’25» за підтримки Львівської міської ради.

За результатами реєстрації, 200 здобувачів освіти від університетів, закладів професійної технічної освіти, коледжів Львова долучитися до програми, пройшли інтенсивне навчання впродовж літа. Навчання відбулось за трьома модулями: «Від ідеї до стратегії», «Від стратегії до впровадження» і «Маркетингова стратегія та комунікації».

Після навчального етапу відбувся відбір команд у другий етап. Під час триденного ідеатону команди разом із менторами розробляли концепцію свого бізнесу, обговорювали проблеми та шляхи їхнього вирішення, складали карту реалізації проєкту. Надалі, впродовж двох місяців, команди разом зі своїми менторами працювали над підготовкою та доопрацюванням своїх бізнес-планів. Під час менторства команди отримали додаткові консультації щодо маркетингу, комунікації, права та ін.

11 вересня 2024 року команди презентували свої стартапи на пітчингу перед авторитетним журі. За його результатами журі обрало переможцями 12 команд, які отримають фінансування у обсязі 7 тис. дол. США на розвиток власного бізнесу на базі свого закладу освіти.

Від кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій команда представлена здобувачами вищої освіти рівнів «Магістр» і «Бакалавр» ОПП «Готельно-ресторанна справа» та ОПП «Харчові технології»: Роксаляна Швець, Вероніка Марецька, Олександр ПроцовськийОлеся Пригода, Теодора Кошів, координувала команду – доцентка Ольга Маслійчук. Команда представила проєкт виробництва пастилових чіпсів – інноваційного продукту на ринку України.

Пастилові чіпси – це хрусткий вітамінний продукт для харчування дітей, молоді та людей, які дотримуються здорового способу життя, любителів оригінальної, смачної їжі. Їх виготовляють тільки з натуральної сировини – фруктів та ягід, без цукру та штучних домішок, мають насичений смак, консистенцію середню між чіпсами і пастилою. Інша перевага – легкий формат, зручність у споживанні. Завдяки технології приготування продукт має тривалий термін зберігання. Бізнес-модель передбачає виробництво, реалізацію товару через торгову мережу та онлайн через соціальні мережі.

Проєкт «Молофактури» – це не тільки навчання, це значний досвід здобутий у конкуренції, що відкриває молоді нові можливості для професійної самореалізації.

Щиро вітаємо команду студентів кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій і її консультанта  Ольгу Маслійчук з черговими значними здобутками та бажаємо успіхів в особистій та професійній самореалізації!