Львівський університет запроваджує спільну із Університетом Валенсії  докторську програму з міжнародного права

24 грудня 2021 року Ректор Львівського університету, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Мельник урочисто підписав Угоду про спільну докторську програму з міжнародного права між Львівським національним університетом імені Івана Франка та Університетом Валенсії (Іспанія).

Участь у зустрічі, присвяченій підписанню угоди та обговоренню стратегічних цілей співпраці Львівського університету із іспанськими колегами, взяли також проректор з наукової роботи, академік НАН України Роман Гладишевський, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці професор Сергій Різник, декан факультету міжнародних відносин професор Маркіян  Мальський і завідувач кафедри європейського права, професор Михайло Микієвич.

Докторська програма з міжнародного права продовжує програму спільних магістерських дипломів з міжнародного та європейського права з Вільнюським університетом (Литва). Координаторами програми від Львівського університету є завідувач кафедри європейського права  Михайло Микієвич та професорка Університету Валенсії Пілар Позо Серрано (Pilar Pozo Serrano).

Михайло Микієвич зауважив, що ідея укласти договір стала результатом співпраці з Університетом Валенсії в рамках програми Еразмус+. «Наші іноземні партнери звернулися до нас із пропозицією запровадити програму подвійних дипломів для здобувачів освіти рівня PhD (міжнародне право). Так, студент зможе захистити свою роботу у Львові, або у Валенсії, де працю розглядатиме спільна комісія, та здобути диплом обох закладів вищої освіти», – розповів Михайло Микієвич.

Ректор Львівського університету Володимир Мельник висловив переконання, що така співпраця буде цінною та корисною для обох сторін. «Для нас вкрай важливо розширювати мережу наших міжнародних партнерів, особливо, коли це стосуються взаємодії в рамках програм подвійних дипломів. Адже така співпраця сприяє активнішій інтеграції української освіти та науки у європейський інтелектуальний простір і відкриває перспективи здобуття міжнародного досвіду для наших студентів. Крім того, переконаний, що в сучасних умовах відкритості та розширення професійних можливостей ця співпраця підсилить потенціал, як нашого Університету, так і партнерів із Валенсії», – наголосив Володимир Петрович.

Світлини: Олега Вівчарика Більше фото